Preskoči na glavni sadržaj

Biografija Benedikta XVI

MODERNO DRUŠTVO I ANTIKRŠĆANSKO 'VJEROVANJE'

Benedikt XVI.: Prava prijetnja Crkvi i papinstvu je svjetska diktatura naizgled humanističkih ideologija

"Prije sto godina svatko bi govor o homoseksualnom braku smatrao apsurdnim, a tko god mu se danas protivi isključen je iz društva. Isto vrijedi i za abortus te za proizvodnju ljudskih bića u laboratorijima", poručio je papa emeritus Benedikt XVI. u novoj knjizi


BenediktXVI./Foto: Frippitaun/Shutterstock
BenediktXVI./Foto: Frippitaun/Shutterstock
Prava prijetnja Crkvi i papinstvu je “svjetska diktatura naizgled humanističkih ideologija”, a protivljenje njima dovodi do društvene izoliranosti, poručio je papa emeritus Benedikt XVI. u novoj biografiji koja je jučer ugledala svjetlo dana u Njemačkoj.
U knjizi od čak 1184 stranice, koja je nastala kao plod razgovora s novinarom Peterom Seewaldom, Papa emeritus istaknuo je kako se “moderno društvo nalazi u fazi kreiranja antikršćanskog Vjerovanja”, pritom kažnjavajući “društvenom ekskomunikacijom” one koji mu se protive, prenosi Catholic News Agency.
“Strah od te Antikristove duhovne moći je, dakle, prirodan te su doista potrebne molitve cijelih biskupija i univerzalne Crkve kako bismo joj odoljeli”, poručio je Benedikt, dodavši: “Prije sto godina svatko bi govor o homoseksualnom braku smatrao apsurdnim, a tko god mu se danas protivi isključen je iz društva. Isto vrijedi i za abortus te za proizvodnju ljudskih bića u laboratorijima.”
Biografija u kojoj je detaljno opisan život Josepha Ratzingera od odrastanja u Bavarskoj do nasljednika sv. Petra trenutno je dostupna samo na njemačkom jeziku, a engleski bi prijevod (tj. njegov prvi dio) svjetlo dana trebao ugledati 17. studenog.
U njoj se Benedikt XVI. osvrnuo i na druge teme poput odnosa sa svetim Ivanom Pavlom II., poručivši kako je ubrzao njegovu kanonizaciju zbog “očite želje vjernika” te samog primjera koji je postavio poljski Papa, s kojim je blisko surađivao više od dva desetljeća.
Papa emeritus osvrnuo se i na dubije koje su četvorica kardinala poslala papi Franji zbog teoloških nejasnoća oko pobudnice Amoris Laetitia. Pritom je rekao kako ih ne želi direktno komentirati već je uputio na posljednju katehezu koju je kao papa vjernicima održao 27. veljače 2013.
Sažimajući poruku toga dana, Papa emeritus je rekao: “U Crkvi, usred svih ljudskih muka i zbunjujuće moći zlih duhova, uvijek se može razlučiti suptilna snaga Božje dobrote.”
“Ali tama uzastopnih povijesnih razdoblja nikada neće dopustiti nepatvorenu radost bivanja kršćaninom… Uvijek postoje trenuci u Crkvi i u životima pojedinih kršćana u kojima se može duboko osjetiti da nas Gospodin voli, a ta je ljubav radost ili ‘sreća’.”
Kako prenosi francuska agencija AFP, Ratzinger se osvrnuo i na “zloćudnu distorziju stvarnosti” koja se pojavila u reakcijama na njegove intervencije u teološkim debatama.
“Spektakl reakcija njemačke teologije toliko je pogrešan i zloban da radije ne bih o tome govorio”, poručio je, dodavši kako ne želi analizirati razloge zašto ljudi žele “ušutkati” njegov glas.
Dodajmo i da je Benedikt povrdio kako je, poput Ivana Pavla II., ostavio duhovnu oporuku koja se može objaviti nakon njegove smrti. U knjizi se također osvrnuo i na aferu Vatileaks te svoj prijateljski odnos s papom Franjom.
Ovo nije prva knjiga koja je rezultirala iz razgovora Benedikta XVI. s novinarom Peterom Seewaldom.
Prve dvije, “Sol zemlje” te “Bog i svijet”, objavljene su još dok je budući papa služio kao prefekt Kongregacije za nauk vjere. Godine 2010. Seewald je pak vodio prvi intervju s papom Benediktom XVI. koji je iste godine objavljen u knjizi Svjetlo svijeta.
Dodajmo kako je Seewald bio ateist kad je upoznao Ratzingera, ali su ga brojni susreti s njime doveli do povratka katoličkoj vjeri.

Primjedbe

  1. Velika zahvala od mene Anna Vučić DR ISIKOLU što mi je pomogao da obnovim svoj uništeni dom. Nedosljednost je bila svakodnevnica u mom domu i braku. Moj muž je imao vraški problem i razdirao me je otkako smo počeli imati previše nesporazuma. Nekih je dana jednostavno otišao i nikad se nije vratio do posljednjih tjedana. Bio sam shrvan i pokušao sam sve što sam mogao da riješim probleme, ali nisam uspio. Morao sam potražiti pomoć i prijatelj me uputio da kontaktiram DR. ISIKOLO što sam i učinio. Nisam znao da će to biti moguće jer su problemi trajali pune dvije godine. DR ISIKOLO me uvjeravao i samo mi rekao da mu vjerujem i da vjerujem u ispunjenje svojih želja. Popravio je moj brak svojom moćnom ljubavnom vezom i moj dom je opet sjajan, a moj muž je sa mnom da više nikada ne odem. Obratite se i njemu i vjerujte da vam može pomoći jer on nema loše dosijee. Samo mu pošaljite poruku putem WhatsApp/Vibera: +2348133261196 ili mu pošaljite e-poruku putem: isikolosolutionhome@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
  2. RIJEČI SU MALE DA IZRAZIM ZAHVALNOST DR. ISIKOLU ŠTO JE RIJEŠIO MOJE PROBLEME.
    Ove iskrene riječi poštovanja dolaze od mene Zlatka Milanović. Ranije ove godine imao sam užasnu svađu sa svojom ženom i ona nije imala drugog izbora nego napustiti kuću i mislio sam da ju je samo ljutnja natjerala da ode. Nakon nekoliko dana, nisam je mogao kontaktirati niti saznati gdje je. Čekao sam i čekao, ali nikad se nije vratila niti me pozvala. Bio sam ispunjen bolom i grižnjom savjesti zbog onoga što se dogodilo. Pokušao sam sve što sam mogao da je vratim, ali bezuspješno dok nisam kontaktirao DR. ISIKOLA koji me je spasio. Savršeno je obavio svoj posao kako bi nas ponovno spojio, a supruga mi je poslala poruku i mi smo doista obnovili emocionalnu vezu i vratila se kući točno nakon dva dana, baš kao što sam se nadao i vjerovao. DR ISIKOLO je tako stvaran i nikad ne iznevjeri. kontaktiraj ga ako ti treba pomoć. email: isikolosolutionhome@gmail.com ili mu pošaljite poruku putem Vibera ili WhatsAppa: +2348133261196.

    OdgovoriIzbriši
  3. Velike šanse da se vaš muškarac vrati vama i vašoj djeci uz pomoć DR ISIKOLA.
    Ja sam Elena Vidović. Moj muž je ostavio mene i naše dvoje djece na otprilike 10 mjeseci. Prošla sam kroz mnogo boli. Pokušala sam sve kako bih ga natjerala da se vrati meni i djeci, ali ništa nije uspjelo. Bilo je to stvarno stresno razdoblje za mene jer nikad nisam htjela proći kroz slomljeno srce. Rečeno mi je da kontaktiram liječnika za ljubavnu čaroliju da mi pomogne što sam i učinio. Imao sam sreće što sam dobio DR ISIKOLO Kontakt koji mi je mogao pomoći, kontaktirao sam ga i sve mu objasnio i pridržavao se njegovih postupaka i on je učinio ljubavna čarolija koja je vratila mog muža meni i njegovoj djeci u 2 dana. hvala puno DR ISIKOLO. Stvarno cijenim ono što ste učinili za mene. Ovdje je njegov kontakt ako vam je potreban za rješavanje problema u vezi. e-poštom: isikolosolutionhome@gmail.com ili mu pošaljite poruku putem WhatsAppa/Viber na +2348133261196

    OdgovoriIzbriši
  4. Moj bivši i ja prekinuli smo prije 4 mjeseca i već sam bila trudna. Oboje se volimo i to je za mene bio šok i stvarno mi je slomilo srce. Pokušao sam ga nazvati i obje su mu linije bile isključene. Pokušala sam ga dobiti na društvenim mrežama, ali on me izbrisao s njih. Pokušala sam doći do njegovih roditelja i rekli su mi da je njihov sin rekao da me ne voli i da me ne želi vidjeti i da ne znaju što nije u redu. Bio sam jadan u životu pa sam se rasplakao sestri i ispričao joj svoj problem i rekao da zna za jedan moćni čarač koji je pomogao njenoj kolegici. Kontaktirao sam ga mailom i rekao je da će mi pomoći i rekao mi je. Bila sam zapanjena kada je učinio sve što je mogao da riješi probleme i naš odnos je ojačao, a ljubav obnovljena. Sad mi se vratio i sretniji smo zajedno. DR ISIKOLO je zaista transparentan i nevjerojatan u svojim djelima. Samo u slučaju da trebate pomoć, samo budite uvjereni da će vam on iskreno pomoći. Neće vas razočarati, dajem vam 100% garanciju da će vam pomoći, Evo njegovog kontakta: WhatsApp/Viber: +2348133261196 ili mu pošaljite e-poštu na: isikolosolutionhome@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
  5. žao mi je što ovo stavljam na internet, ali nemam izbora. Nikada nisam vjerovao u ljubavne čarolije ili čarolije dok nisam upoznao tog mađioničara kada sam ove godine posjetio svog prijatelja u Izraelu na poslovnom summitu. Upoznao sam čovjeka po imenu dr. Apata bio je stvarno moćan, i mogao je pomoći s čarolijama koje bi vratile izgubljene, ljubavnike i magični novac, magiju ili magiju za dobar posao ili sreću. Sada sam sretan. Svjedočim jer me čovjek za kojeg sam se željela udati ostavio 5 tjedana prije vjenčanja i život mi se okrenuo naglavačke jer je naša veza trajala 3 godine. Stvarno sam ga voljela, ali njegova majka je bila protiv nas i nije imala dobro plaćen posao. Kada sam sreo tog čarobnjaka, rekao sam mu što se dogodilo i objasnio mu situaciju. U početku sam bio neodlučan i sumnjičav, ali sam samo pokušao. I za dva dana, kad sam se vratila u Njemačku, nazvao me prijatelj (sada muž) i došao do mene i ja sam se ispričala da je sve dogovoreno s njegovom majkom i obitelji i dobila novi razgovor za posao da se udamo. Nisam vjerovala jer je dr. Apata samo pitala moje ime i ime mog prijatelja i sve što sam htjela. Pa, sada smo sretno u braku i očekujemo našu malu bebu, a moj muž također ima novi posao i život nam je postao puno bolji. Njegov e-mail je: sada smo sretno oženjeni i očekujemo našu malu bebu, a moj muž također ima novi posao i život nam je postao puno bolji. Njegov e-mail je: sada smo sretno oženjeni i očekujemo našu malu bebu, a moj muž također ima novi posao i život nam je postao puno bolji. Njegov e-mail je: drapata4@gmail.com Možete ga kontaktirati i putem WhatsAppa/vibera na broj +1(425) 477-2744

    OdgovoriIzbriši
  6. DR ISIKOLO JE SVE ISKREN I TRANSPARENTAN ČAK I VIŠE NEGO ŠTO SAM ČITAO O NJEMU.
    Moje ime je Vanessa Baradić. Moj dečko je prekinuo sa mnom prije 2 mjeseca jer je smatrao da ga varam sa svojim prijateljem. Pokušala sam mu objasniti sve što sam mogla, ali nije me poslušao i bila sam emocionalno uništena jer sam ga stvarno voljela. Vidio sam toliko postova na internetu o DR. ISIKOLU, koji pomaže ljudima da povrate izgubljene ljubavnike. Isprva sam sumnjao je li to stvarno jer nikad nisam vjerovao u takve stvari, ali sam odlučio pokušati. Kontaktirala sam ga i rekao mi je što da radim i ja sam to učinila, a zatim je napravio ljubavnu čaroliju za mene. Proces čarolije za ponovno spajanje ljubavnika je vrlo jednostavan i on radi nesebično ljudi na isti način na koji je obnovio moju vezu u roku od 48 sati i moj dečko je zvao i molio da se ponovno pomirimo sa mnom. ako vam je potrebna pomoć da popravite problem u vezi ili braku. Evo njegovog kontakta: WhatsApp/Viber on na: +2348133261196, pošaljite mu e-poštu (isikolosolutionhome@gmail.com)

    OdgovoriIzbriši
  7. Ja sam Kristo Živković i nakon sedam godina veze sa mojom ženom, ona je prekinula sa mnom. Učinio sam sve da je vratim, ali sve je bilo uzalud. Toliko sam želio da se vrati zbog ljubavi koju gajim prema njoj i držao sam se svega što je bilo moguće i dao sam obećanja, ali ona je odbila. Kontaktirao sam čarača koji se zove DR ISIKOLO koji bi mi mogao pomoći da bacim čaroliju da je vratim, ali ja sam tip koji nikada nije vjerovao u čaroliju, nisam imao izbora nego da ga isprobam, poslao sam čaraču poštom, a on mi je rekao da postoji nije bilo problema da će sve biti u redu nakon dva dana i da će se problem riješiti i da će mi se bivši vratiti sa svim uvjerenjem. uz svu iskrenost, obavio je svoj posao i iznenađujuće nakon drugog dana, bilo je oko 16 sati. Moj bivši me nazvao i riješili smo nesuglasice i sada smo sretni zajedno. Svatko bi mogao trebati pomoć čarača pa sam izbacio njegove kontakte. njegov e-mail: isikolosolutionhome@gmail.com ili njegov WhatsApp/Viber njega na: +2348133261196

    OdgovoriIzbriši
  8. Ja sam Anna Moralić i zahvaljujem DR ISIKOLU na njegovim dobrim radovima. Nikada nisam znala da postoji velika mogućnost da mi se vrati moj muškarac sve dok nisam upoznala DR. ISIKOLA. Bilo mi je jako teško kad me dečko ostavio zbog druge dame. Bio sam shrvan i nisam se mogao povratiti. Njegovi prijatelji i obitelj učinili su sve što su mogli da nas ponovno ujedine, ali pokazalo se da nije uspjelo. Bila sam sama nekoliko mjeseci i nisam mogla vidjeti sebe kako volim drugoga. Stoga sam morala potražiti pomoć od DR. ISIKOLA koji mi je dao privilegiju da osiguram da su moje želje ispunjene. Ponovno nas je spojio i ljubav i sreća su se vratile. Njegove su riječi vezane za njega i nikad ne iznevjeri kada ikome obeća 48 sati da će dobiti rezultat, što me iznenadilo kada se moj rezultat očitovao. Nemojte se truditi tražiti pomoć negdje drugdje. Kontaktirajte ga sada. Njegov email: isikolosolutionhome@gmail.com ili mu pošaljite poruku putem WhatsAppa ili Vibera: +2348133261196.

    OdgovoriIzbriši
  9. Veliko hvala od strane Nikolina Hukić DR. ISIKOLU što mi je pomogao obnoviti moj uništeni dom. Nedosljednost je bila svakodnevnica u mom domu i braku. Moj muž je imao vraški problem i razdirao me je otkako smo počeli imati previše nesporazuma. Nekih je dana jednostavno otišao i nikad se nije vratio do posljednjih tjedana. Bio sam shrvan i pokušao sam sve što sam mogao da riješim probleme, ali nisam uspio. Morao sam potražiti pomoć i prijatelj me uputio da kontaktiram DR. ISIKOLO što sam i učinio. Nisam znao da će to biti moguće jer su problemi trajali pune dvije godine. DR ISIKOLO me uvjeravao i samo mi rekao da mu vjerujem i da vjerujem u ispunjenje svojih želja. Popravio je moj brak svojom moćnom ljubavnom vezom i moj dom je opet sjajan, a moj muž je sa mnom da više nikada ne odem. Obratite se i njemu i vjerujte da vam može pomoći jer on nema loše dosijee. Samo mu pošaljite poruku putem WhatsApp/Vibera: +2348133261196 ili mu pošaljite e-poruku putem: isikolosolutionhome@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
  10. Gordana Džaferović21. studenoga 2022. u 10:17

    Baš kao i mnogi drugi ljudi, toplo zahvaljujem dr. Isikolu na pomoći i rješenju mojih problema. Bila sam zaslijepljena ljubomorom i nesigurnošću i to je stvorilo kaos u mom odnosu sa zaručnikom i on nije mogao odoljeti mojim nevoljama i ostavio me. Nakon njega sam shvatila da sam otišla predaleko sa svime što sam mu činila loše samo da bi se on preselio u drugi grad i izgubila sam svaki način da pokušam doći do njega i ispričati se. U tom sam trenutku znao da mi treba pomoć da ga vratim pa sam morao kontaktirati dr. Isikolo. Pokazao je veliku zabrinutost i ja sam mu sve rekla i složila se da sam kriva, a on me uvjeravao da ću ga vratiti i vratiti ljubav i sreću koju smo dijelili, što je i učinio. Baš kao što sam obećao, nakon 48 sati Jessie me nazvao i ispričala sam se za sve, a on me pozvao k sebi da se pomirimo i ponovno budemo zajedno. Hvala dr Isikolo na svemu i iskrenosti u pomaganju ljudima. Samo mu pošaljite poruku putem WhatsApp/Viber: +2348133261196 ili mu pošaljite e-poruku putem: isikolosolutionhome@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
  11. Ovdje sam da cijenim dr. Isikolo. Uvijek sam imala kompliciran odnos sa svojim dečkom. Toliko smo se puta svađali zbog nesigurnosti s obje strane i razdvojili smo se. Dobro sam znala da ga još volim i da mi je potreban povratak u život. Zanemario je moju molbu i nastojanja da se stvari poprave i dobila sam informaciju da se već viđa s drugom damom. Nisam mogao pomoći u ovoj situaciji pa sam se morao obratiti dr. ISIKOLU i razgovarali smo i sve sam objasnio. Uvjerio me da će mi pomoći i osigurati da mi ga vrati. Nije gubio vrijeme da mi pomogne i obnovio je ljubav i radost koju smo dijelili i vratila sam svog muškarca. Znam bolje da je sve što toliko ljudi govori o DR ISIKOLU zapravo istina kada sam dobio rezultat njegovog rada za mene 48 sati kako je obećao. Vjeruj mi i on ti može pomoći ako vjeruješ. Zato mu se jednostavno obratite. Njegov kontakt putem e-pošte: isikolosolutionhome@gmail.com Možete ga i WhatsApp/Viber na +2348133261196

    OdgovoriIzbriši
  12. VRATIO MI JE BIVŠI S RJEŠENJEM DR. ISIKOLA
    Došao sam u kontakt s DR. ISIKOLO preko svjedočanstva napisanog o njemu, a također sam naišao na mnoga svjedočanstva o tome kako je pomagao drugima u životu. Povratak s bivšim je jedan od najunutarnjijih osjećaja koje bi mnogi ljudi voljeli doživjeti, pogotovo zato što nam ta sjećanja s bivšim uvijek pomute razum kada netko drugi radi neke od stvari koje je naš bivši radio. Bila sam samohrani roditelj gotovo 6 godina i iako je moj bivši muž bio daleko od moje djece, još uvijek želim da mi se jednog dana vrati. Ovaj liječnik za uroke kojeg sam susrela, poznat kao DR ISIKOLO, pomogao mi je u mojim željama i sretna sam što mogu reći da sam ponovno sa svojim bivšim mužem. rezultat se očitovao nakon 48 sati kako me uvjeravao, a ljubav i veza koju smo dijelili nevjerojatno su se vratili i dogodilo se baš kao što je obećao. Ako se želite uspješno vratiti bivšem, kontaktirajte ovog sjajnog čarobnjaka na njegov WhatsApp ili Viber: +2348133261196 ili na e-mail: isikolosolutionhome@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
  13. Ja sam Olga Jakupović iz Srbije. Nakon četiri godine veze sa svojim muškarcem, prekinuo je sa mnom. Učinio sam sve da ga vratim, ali sve je bilo uzalud. Toliko sam ga željela natrag zbog ljubavi koju gajim prema njemu i svašta sam ga molila, obećavala sam, ali on je odbijao. Kontaktirao sam čarača koji se zove DR ISIKOLO koji bi mi mogao pomoći da bacim čaroliju da ga vratim, ali ja sam tip koji nikada nije vjerovao u čaroliju, nisam imao izbora nego da ga isprobam, poslao sam čaroliju i rekao mi je da postoji nema problema da sve bude u redu prije dva dana i da mi se bivši vrati prije tri dana. bacio je čaroliju i začudo trećeg dana, bilo je oko 16 sati. Moj bivši me nazvao i riješili smo nesuglasice i sada smo sretni zajedno. Svatko bi mogao trebati pomoć čarača, njegov e-mail: isikolosolutionhome@gmail.com ili njegov WhatsApp/Viber na: +2348133261196

    OdgovoriIzbriši
  14. Lijepi pozdrav
    Nakon toliko godina igranja lutrije, bilo mi je teško dobiti, stvari su mi bile teške pa sam odlučila razgovarati o tome sa svojom prijateljicom koja mi je pomogla, ispričala mi je svoje iskustvo s dr. Ajayi koja joj je pomogla vratila svog muža koji ju je ostavio da bi se oženio drugom ženom ostavivši nju s četvero djece da sama pati, dalje mi je rekla kako je upoznala dr. Ajayija na internetu. Bio sam jako impresioniran njezinom pričom pa sam joj rekao o svojoj teškoj sreći u lutrija I upoznala me s dr. Ajayijem nakon svih mojih seansi s dr. Ajayiem, nakon tjedan dana odlučio sam pokušati ponovno. Ne mogu vjerovati da sam osvojio toliko da nikad nisam mogao vjerovati. Sve zahvaljujući dr. Ajayiju ja sam sada živim svoj život iz snova. možete kontaktirati dr. Ajayija na Whatsappu: +2347084887094 ili e-poštom:drajayi1990@gmail.com za pomoć.

    OdgovoriIzbriši
  15. Ranije ove godine imala sam užasnu svađu sa svojim mužem i on nije imao drugog izbora nego otići od kuće, a mislila sam da je samo ljut što ga je natjeralo da ode. Nakon nekoliko dana nisam ga mogao kontaktirati niti saznati gdje je. Čekala sam i čekala, ali nikad se nije vratio niti me nazvao. Bio sam ispunjen bolom i grižnjom savjesti zbog onoga što se dogodilo. Pokušao sam sve što sam mogao da ga vratim, ali bezuspješno dok nisam kontaktirao DR. ISIKOLO koji mi je priskočio u pomoć. Savršeno je obavio svoj posao kako bi nas ponovno spojio, a moj suprug je nazvao i vratio se kući točno nakon 48 sati, kao što je i obećao. DR ISIKOLO je tako stvaran i nikad ne iznevjeri. kontaktiraj ga ako ti treba pomoć. e-poštom: isikolosolutionhome@gmail.com ili mu pošaljite poruku putem Viber/WhatsAppa: +2348133261196.

    OdgovoriIzbriši
  16. Ivana Dimitrijević9. prosinca 2022. u 01:41

    HVALA VAM DR. ISIKOLO ŠTO MI DOLAZITE U POMOĆ U MOJIM NAJGORIM TRENUTCIMA.
    Moj suprug i ja borimo se s bračnim problemima posljednjih 6 mjeseci i nisam znala da je obitelj mozak iza problema koje smo ikada imali. Problemi su eskalirali i on se na kraju iselio iz kuće. Bila sam sama sa svojom kćeri i život je bio jadan bez njega pored mene. Učinio sam sve što sam mogao da okončam probleme, ali bezuspješno. Stoga sam morala potražiti pomoć što me je dovelo do toga da kontaktiram DR. ISIKOLO. Baš kao što sam oduvijek željela, čuo je moj vapaj i priskočio mi u pomoć. On je riješio probleme koje smo imali i suprug i ja smo se vratili zajedno i još uvijek me čudi kada dobijem rezultat za 2 dana kako je obećao. Ako imate problema s partnerom, obratite mu se sada i on vas također neće iznevjeriti jer je pouzdan i pouzdan. pošaljite mu e-poštu: isikolosolutionhome@gmail.com ili mu pošaljite poruku putem Viber/WhatsAppa: +2348133261196.

    OdgovoriIzbriši
  17. Daniela Šovagović13. prosinca 2022. u 02:32

    DR ISIKOLO sa svojim velikim moćima obnovio je moj dom i sreću koju sam dijelila sa svojim suprugom i to je zaista nešto na čemu sam zauvijek zahvalna. Dogodilo se da sam bila bespomoćna i potištena gotovo godinu dana kada me muž ostavio zbog bračnih problema s kojima smo se susreli. Učinila sam sve što sam mogla da spasim svoj brak i ništa nije uspjelo dok me DR ISIKOLO nije spasio. Pomogao mi je i ljubav i sreća koju sam dijelila sa svojim muškarcem vratili su se i još nevjerojatnije. Znam da zvuči čudno ako on zaista ikome može pomoći, ali je 100% zajamčeno da vas neće razočarati kada vas uvjeri da ćete imati željene rezultate nakon 48 sati. I on vam može pomoći ako ste mu voljni dati priliku za to. pošaljite mu e-poštu putem: isikolosolutionhome@gmail.com ili mu pošaljite poruku na Viber/WhatsApp na +2348133261196

    OdgovoriIzbriši
  18. Dobar dan, dobrodošli ste pročitati moj susret s dr. Ajayijem, moćnim duhovnim čovjekom kojeg su njegovi preci blagoslovili da liječi bolesti biljem i također obnavlja razoreni dom, upoznao sam dr. Ajayija jer moja voljena žena želi da se razvedemo i to je nakon 12 godina brak blagoslovljen s dvoje divne djece, dječakom od 5 godina i djevojčicom od 2 godine, odvela je našu kćer iz kuće i ostala sa svojom mamom i ja sam je molio da se vrati kući, ali je odbila, bio sam stvarno zbunjen pa sam potražio pomoć kada sam pročitao o dr. Ajayiju kako je pomogao ženi da dobije vlastitu bebu nakon što je bio u braku 8 godina bez djeteta, kontaktirao sam dr. Ajayija i objasnio mu moju situaciju, tražio je neke informacije o meni koje sam mu dao, nakon na nekim konzultacijama rekao mi je što treba napraviti i ja sam postupila po uputama, dok ovo tipkam moja žena plete u dnevnoj sobi. Ako trebate pomoć istinskog duhovnog čovjeka, Dr. Ajayi je vaša posljednja stanica, kontaktirajte ga na Whatsapp / Viber: +2347084887094 ili e-mail:drajayi1990@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
  19. MOJ SUPRUG SE VRATIO UZ VELIKU POMOĆ LJUBAVNE ČAROLIJE DR. WALEA
    Tako sam uzbuđena. Moj prekinuti brak je obnovljen, moj bivši muž se vratio nakon što je ostavio mene i naše troje djece zbog druge žene. Bio sam tako sretan što sam upoznao DR WALE-a kako pomaže mnogim ljudima da vrate ljubavnika pa sam ga kontaktirao da i meni pomogne. tako mi je DR WALE pomogao da vratim svog muža. Veliko vam hvala, DR WALE, jer nikada nisam mislila da će mi se moj bivši muž vratiti tako brzo uz vašu čaroliju. Ti si najbolji i najveći na svijetu. ako ste ovdje i trebate svoju bivšu ljubavnicu natrag ili se vaš muž preselio kod druge žene, nemojte više plakati, kontaktirajte DR WALE-a sada. Evo njegovog kontakta: WhatsApp/Viber: +2347054019402 ILI Email: drwalespellhome@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
  20. Rado bih vam svima rekla da sam uspjela okončati problem razvoda i obnoviti svoj brak, ne znam što je spopalo mog muža da je podnosio zahtjev za razvod, pokušala sam ga odgovoriti od toga, ali nije me poslušao, nisam imao drugu opciju nego potražiti pomoć gdje god sam se mogao sjetiti i otišao sam toliko da kontaktiram dr. Ajayija i sada mi je drago što sam od njega zatražio pomoć. Jer da nije bilo dr. Ajayija, ne znam što bi bilo s mojim brakom, jer sam voljela svog muža i nisam mogla podnijeti da ga izgubim. Čarolija je djelovala poput magije, moj se muž promijenio i počeo pokazivati ljubav umjesto razvoda koji je planirao. Presretna sam što mi je sada sve na svom mjestu. Rado bih preporučio dr. Ajayija svima koji imaju probleme u braku i žele tome stati na kraj. Ako trebate pomoć pravog bacača čarolija, kontaktirajte Dr Ajayija na Whatsapp / Viber : +2347084887094 ili e-mail : drajayi1990@gmail.com, vjerujem da vas neće iznevjeriti.

    OdgovoriIzbriši
  21. MOJ partner i ja pokušavamo dobiti bebu više od tri godine, išli smo u kliniku za neplodnost oko sedam mjeseci prije nego što nam je netko rekao da kontaktiramo ovog čarobnjaka koji je tako moćan, kontaktirali smo ga na ovaj WHATSAPP +2347054019402 za da nam pomogne, tada smo mu rekli naš problem, rekao nam je da ćemo ili zatrudnjeti u veljači 2023. ili u ožujku 2023., ali nakon tri godine pokušaja bili smo na točki u kojoj smo bili spremni pokušati bilo što. I drago mi je što smo došli do DR WALE-a, jer nas je njegova čarolija za trudnoću olakšala, i iskreno vjerujem da su nam on i njegovi bogovi također pomogli, zahvalna sam za sve što je učinio. kontaktirajte ga putem WhatsAppa/Vibera: +2347054019402 ili e-pošte: drwalespellhome@gmail.com ako pokušavate dobiti dijete ili želite natrag svog ljubavnika. on ima moći da to učini, učinio je i moje,

    Nemam puno vremena provoditi na internetu) pa zato sa svima vama dijelim ovo prekrasno svjedočanstvo, koji prolazite kroz isti problem, ovo je način na koji vam online savjeti mogu pomoći da riješite svoj problem.

    1. Ljubavne čarolije
    2. Izliječen od herpesa, raka, HIV-a i drugih bolesti
    3. Čarolije za razvod
    4. Bračne čarolije
    5. Čarolije vezanja
    6. Čarolije za raskid
    7. Otjerajte bivšeg ljubavnika.
    8. Želite biti promaknuti u svom uredu.
    9. Čarolije za plodnost/čarolije za trudnoću
    10. Osvojite Powerball lutriju

    Također ga možete kontaktirati u bilo kojoj vrsti čarolije koju želite da napravi za vas još jednom hvala DR WALE-u što mi je pomogao

    OdgovoriIzbriši
  22. Bok svima, želim podijeliti svoje nevjerojatno svjedočanstvo o tome kako me veliki čarač po imenu DR WALE financijski transformirao, još uvijek mi je teško povjerovati da sada vrijedim milijune dolara, ja sam iz Danske, već toliko dugo igram igru lutrije i nikada nisam osvojio razuman iznos, pregledavao sam stvari na internetu i naišao sam na svjedočanstvo žene koja je osvojila vrlo veliku količinu novca uz pomoć DR WALE-a koji se molio za nju i dao joj dobitne brojeve da igra , i iznenađujuće se njezino ime pojavilo među dobitnicima osvojila je 38 milijuna dolara, pa sam i ja odlučio okušati sreću kontaktirao sam DR WALE-a i također sam ga zamolio za pomoć i rekao mi je što trebam učiniti što je bio vrlo lak zadatak što sam i učinio i drugog dana nakon što je uputio dove za mene dao mi je neke brojeve i rekao mi da bih trebao ići igrati ih pa sam ujutro otišao igrati brojeve i kasnije sam tamo otišao provjeriti rezultat doživio sam šok života, vidio sam svoje ime među dobitnicima osvojio sam iznos o kojem nisam ni sanjao, usta su mi bila otvorena i nisam znao što da kažem, samo želim da svijet zna da postoji sjajan čovječe po imenu DR WALE, ako ste igrali igru lutrije i nikada niste dobili, savjetujem vam da kontaktirate DR WALE-a za pomoć i obećavam da vas nikada neće iznevjeriti, evo njegovih kontakata, WhatsApp/Viber/Telegram: +2347054019402 ili e-mail : drwalespellhome@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
  23. Ne mogu zaboraviti kako mi je DR WALE pomogao da obnovim svoj brak nakon devet mjeseci rastave sa suprugom zbog svađe i ona je otišla i nikada mi se više nije vratila, učinio sam toliko da je vratim, ali ništa nije uspjelo sve dok Vidio sam komentar na internetu kada je netko svjedočio o tome kako joj je DR WALE pomogao da vrati muža i tako sam ga kontaktirao preko njegovog WhatsAppa i nakon što je napisao moj problem uvjerio me da će mi pomoći da se vratim svojoj ženi u roku od nekoliko dana nakon što je bacio ljubavnu čaroliju, i nakon što je napravio čaroliju, moja se žena vratila kući i rekla da joj je jako žao, danas sam opet sa svojom ženom i oboje smo sretni i ponovno živimo zajedno. Znam da ima mnogo ljudi vani koji žele vratiti svoju ljubav, obratite se DR WALE-u jer je on savršen odgovor na vaš problem, njegovi kontakt podaci su: WhatsApp/Viber/Telegram: +2347054019402 ili drwalespellhome@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
  24. Privilegija je podijeliti ovo čudesno svjedočanstvo sa svijetom. Muž se razveo od mene prije petnaest mjeseci i bila sam ispunjena grižnjom savjesti jer nisam znala što učiniti da riješim probleme sa svojim mužem. Tražila sam pomoć na internetu o tome kako mogu dobiti pomoć u svom braku i otkrila sam izvrsne svjedoke o DR WALE-u koji je napredovao sa svojim čarolijama. Stupila sam u kontakt s njim i evo, DR WALE mi je rekao da će mi pripremiti čaroliju koja će mi vratiti muža. Bio sam skeptičan, ali nisam imao drugu opciju nego raditi s njim. Nakon rada s DR WALE-om, nekoliko dana kasnije, suprug me nazvao da se vraća kući i od tog dana do ovog trenutka živimo mirno. Sada se vratio s toliko ljubavi i brige. danas mi je drago što vas sve obavještavam da ovaj bacač čarolija ima moć vratiti ljubavnike i ono što najviše iznenađuje je da je naša ljubav sada vrlo jaka, svaki dan je sreća i radost. i Ne postoji ništa bolje od biti s čovjekom kojeg voliš. Toplo ću preporučiti DR WALE-a svakome tko treba bilo kakvu pomoć. Ako imate bilo kakav problem kontaktirajte DR WALE-a, dajem vam 100% garanciju da će vam pomoći!!. Njegov WhatsApp/Viber/Telegram: +2347054019402 ili Email: drwalespellhome@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
  25. Snažna i snažna ljubavna čarolija za povratak bivšeg.. Odlučila sam provesti cijeli dan na internetu samo kako bih bila sigurna da puno ljudi može pročitati ovo moje svjedočanstvo o DR WALE-u koji je moćan čarolija iz Afrike, Nakon što me ostavio moj ljubavnik, bila sam toliko usamljena tog dana da sam odlučila potražiti neke savjete o vezama po mreži, nisam znala da je ovo putokaz koji će osigurati povratak mog ljubavnika. Nakon što sam pročitao mnogo savjeta o tome kako obnoviti svoju vezu na bolji način, otkrio sam da DR WALE ima mnogo preporuka od drugih bacača čarolija, pa sam s ovim odlučio da je DR WALE prava osoba za posao, kontaktirala sam DR WALE-a preko njegovih detalja koje sam vidjela na internetu i bila sam tako sretna što sam odabrala raditi s DR WALEOM jer je njegov rad bio 100% savršen i čarolija mi je vratila mog ljubavnika s brzim olakšanjem također mu se obratite za pomoć sada putem WhatsAppa/Vibera: +2347054019402 ili e-pošte: drwalespellhome@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
  26. Oduvijek sam želio moći ne živjeti od plaće do plaće ili imati bilo kakav dug. Radila sam u računovodstvu oko 20 godina i jedva sam spajala kraj s krajem. Činilo se da svaki put kad bih napredovao u tvrtki i dobio povišicu, moji bi životni troškovi značajno porasli i nikad nisam mogao napredovati. lutrijske čarolije. Onda mi je jednog dana moj najbolji prijatelj rekao istinu o tome što je učinio kada ga je žena ostavila. Bacio je ljubavne čarolije, a ona je prekinula brakorazvodnu parnicu i ponovno su bili zajedno. Kad mi je to rekao, pitao sam koga je koristio i dao mi je njihov WhatsApp kontakt. +2347054019402 i odmah sam kontaktirao DR WALE za pomoć. Vidio sam da nude različite vrste novčanih čarolija kako bi pomogli dobiti na lutriji. Odmah me zaintrigiralo. Uvijek sam se osjećao kao da ću jednog dana dobiti na lutriji. Dao sam začarati jackpot lutriju i čekao sam svoj dobitak. Rečeno mi je da igram lutriju svaki tjedan i učinio sam što mi je rečeno. Ionako sam igrao lutriju svaki tjedan, tako da to nije ništa promijenilo. Unutar otprilike dva tjedna to se dogodilo. Osvojio sam 100.000$!! Nisam mogao vjerovati! Nije bilo dovoljno novca da odmah odem u mirovinu, ali sam ga dobro uložio i omogućio mi je da radim na pola radnog vremena i pomoći će mi da se umirovim mnogo ranije. Vječno sam zahvalan što sam pronašao DR WALEA. Možete ga kontaktirati putem WhatsApp/Viber: +2347054019402 ili Email: drwalespellhome@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
  27. Pozdrav prijatelji, sjajno i nevjerojatno svjedočanstvo o Velikom bacaču čarolija koje stvarno volim podijeliti. Povratak moje žene je ono što sam najmanje očekivao i nisam mogao zamisliti. Ja i moja žena smo u braku pet godina i živimo sretno ali odjednom se ona potpuno promijenila i okrenula od mene i nikad nisam znao što se događa, pokušao sam je pitati ali mi je odbila reći što problem je, i kako je vrijeme prolazilo ona je tražila razvod. Bio sam tako zabrinut i zbunjen, i dao sam sve od sebe da je vratim, ali nije bilo lako, mislio sam da je svaka nada izgubljena, a dok sam tražio izlaz, moj prijatelj koji je imao sličan problem rekao je ja o sjajnom bacaču čarolija po imenu DR WALE koji mu je također pomogao da vrati svoju ženu. Nikad u cijelom životu nisam vjerovao u čaranje ili magiju jer nikad nisam mislio da će uspjeti, ali sam pokušao dati ovom čovjeku priliku i na moje najveće iznenađenje, bacio je čaroliju na mene, ali danas smo ponovno zajedno u lijepom domu s troje prekrasne djece. Opet smo sretni zajedno i koristim ovu priliku da kažem svima koji prolaze u sličnoj situaciji da ga kontaktiraju na WhatsApp/Viber/Telegram: +2347054019402 ili Email: drwalespellhome@gmail.com

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Popularni postovi