Čestitka prigodom 65. obljetnice svećeništva


"Bio je prekrasan ljetni dan, koji ostaje nezaboravan kao najvažniji trenutak mojega života. Na dan mlade mise, naša župna crkva sv. Osvalda bila je osvijetljena u čitavom svojem sjaju i radost koja ju je ispunila bila je gotovo opipljiva te je sve uključila u sveti čin, na najživlji način ‘aktivnog sudjelovanja!"
Ovim riječima opisao je papa Benedikt XVI., u svojoj autobiografiji početak svog svećeničkog života. Od tog najvažnijeg trenutka prošlo je već 65. godina tijekom kojih se dogodilo još mnoštvo važnih trenutaka u životu ovog tako velikog, a tako skromnog čovjeka.
Riječi sa njegove posljednje audiencije pokazuju njegovu bridu za Crkvu koju je njegovao tijekom cijelog svećeničkog života, svih ovih 65 godina:
"Ne ostavljam križa, već ostajem na nov način uz Gospodina Raspetog. Nastavit ću pratiti Crkvu na njezinom putu molitvom i razmatranjem, onom predanošću Gospodinu i njegovoj Zaručnici u kojoj sam nastojao živjeti sve do sada svakoga dana i u kojoj želim uvijek živjeti. Molim vas da me se sjetite pred Gospodinom."
Neka ga dobri Gospodin po zagovoru Marije vazda Djevice nagradi mirom i svojom prisutnošću u ostatku njegovog hodočašća na zemlji.
Dragi naš papa, ad multos annos!

Primjedbe

Popularni postovi