Preskoči na glavni sadržaj

Biografija Benedikta XVI

MODERNO DRUŠTVO I ANTIKRŠĆANSKO 'VJEROVANJE'

Benedikt XVI.: Prava prijetnja Crkvi i papinstvu je svjetska diktatura naizgled humanističkih ideologija

"Prije sto godina svatko bi govor o homoseksualnom braku smatrao apsurdnim, a tko god mu se danas protivi isključen je iz društva. Isto vrijedi i za abortus te za proizvodnju ljudskih bića u laboratorijima", poručio je papa emeritus Benedikt XVI. u novoj knjizi


BenediktXVI./Foto: Frippitaun/Shutterstock
BenediktXVI./Foto: Frippitaun/Shutterstock
Prava prijetnja Crkvi i papinstvu je “svjetska diktatura naizgled humanističkih ideologija”, a protivljenje njima dovodi do društvene izoliranosti, poručio je papa emeritus Benedikt XVI. u novoj biografiji koja je jučer ugledala svjetlo dana u Njemačkoj.
U knjizi od čak 1184 stranice, koja je nastala kao plod razgovora s novinarom Peterom Seewaldom, Papa emeritus istaknuo je kako se “moderno društvo nalazi u fazi kreiranja antikršćanskog Vjerovanja”, pritom kažnjavajući “društvenom ekskomunikacijom” one koji mu se protive, prenosi Catholic News Agency.
“Strah od te Antikristove duhovne moći je, dakle, prirodan te su doista potrebne molitve cijelih biskupija i univerzalne Crkve kako bismo joj odoljeli”, poručio je Benedikt, dodavši: “Prije sto godina svatko bi govor o homoseksualnom braku smatrao apsurdnim, a tko god mu se danas protivi isključen je iz društva. Isto vrijedi i za abortus te za proizvodnju ljudskih bića u laboratorijima.”
Biografija u kojoj je detaljno opisan život Josepha Ratzingera od odrastanja u Bavarskoj do nasljednika sv. Petra trenutno je dostupna samo na njemačkom jeziku, a engleski bi prijevod (tj. njegov prvi dio) svjetlo dana trebao ugledati 17. studenog.
U njoj se Benedikt XVI. osvrnuo i na druge teme poput odnosa sa svetim Ivanom Pavlom II., poručivši kako je ubrzao njegovu kanonizaciju zbog “očite želje vjernika” te samog primjera koji je postavio poljski Papa, s kojim je blisko surađivao više od dva desetljeća.
Papa emeritus osvrnuo se i na dubije koje su četvorica kardinala poslala papi Franji zbog teoloških nejasnoća oko pobudnice Amoris Laetitia. Pritom je rekao kako ih ne želi direktno komentirati već je uputio na posljednju katehezu koju je kao papa vjernicima održao 27. veljače 2013.
Sažimajući poruku toga dana, Papa emeritus je rekao: “U Crkvi, usred svih ljudskih muka i zbunjujuće moći zlih duhova, uvijek se može razlučiti suptilna snaga Božje dobrote.”
“Ali tama uzastopnih povijesnih razdoblja nikada neće dopustiti nepatvorenu radost bivanja kršćaninom… Uvijek postoje trenuci u Crkvi i u životima pojedinih kršćana u kojima se može duboko osjetiti da nas Gospodin voli, a ta je ljubav radost ili ‘sreća’.”
Kako prenosi francuska agencija AFP, Ratzinger se osvrnuo i na “zloćudnu distorziju stvarnosti” koja se pojavila u reakcijama na njegove intervencije u teološkim debatama.
“Spektakl reakcija njemačke teologije toliko je pogrešan i zloban da radije ne bih o tome govorio”, poručio je, dodavši kako ne želi analizirati razloge zašto ljudi žele “ušutkati” njegov glas.
Dodajmo i da je Benedikt povrdio kako je, poput Ivana Pavla II., ostavio duhovnu oporuku koja se može objaviti nakon njegove smrti. U knjizi se također osvrnuo i na aferu Vatileaks te svoj prijateljski odnos s papom Franjom.
Ovo nije prva knjiga koja je rezultirala iz razgovora Benedikta XVI. s novinarom Peterom Seewaldom.
Prve dvije, “Sol zemlje” te “Bog i svijet”, objavljene su još dok je budući papa služio kao prefekt Kongregacije za nauk vjere. Godine 2010. Seewald je pak vodio prvi intervju s papom Benediktom XVI. koji je iste godine objavljen u knjizi Svjetlo svijeta.
Dodajmo kako je Seewald bio ateist kad je upoznao Ratzingera, ali su ga brojni susreti s njime doveli do povratka katoličkoj vjeri.

Primjedbe

 1. Velika zahvala od mene Anna Vučić DR ISIKOLU što mi je pomogao da obnovim svoj uništeni dom. Nedosljednost je bila svakodnevnica u mom domu i braku. Moj muž je imao vraški problem i razdirao me je otkako smo počeli imati previše nesporazuma. Nekih je dana jednostavno otišao i nikad se nije vratio do posljednjih tjedana. Bio sam shrvan i pokušao sam sve što sam mogao da riješim probleme, ali nisam uspio. Morao sam potražiti pomoć i prijatelj me uputio da kontaktiram DR. ISIKOLO što sam i učinio. Nisam znao da će to biti moguće jer su problemi trajali pune dvije godine. DR ISIKOLO me uvjeravao i samo mi rekao da mu vjerujem i da vjerujem u ispunjenje svojih želja. Popravio je moj brak svojom moćnom ljubavnom vezom i moj dom je opet sjajan, a moj muž je sa mnom da više nikada ne odem. Obratite se i njemu i vjerujte da vam može pomoći jer on nema loše dosijee. Samo mu pošaljite poruku putem WhatsApp/Vibera: +2348133261196 ili mu pošaljite e-poruku putem: isikolosolutionhome@gmail.com

  OdgovoriIzbriši
 2. RIJEČI SU MALE DA IZRAZIM ZAHVALNOST DR. ISIKOLU ŠTO JE RIJEŠIO MOJE PROBLEME.
  Ove iskrene riječi poštovanja dolaze od mene Zlatka Milanović. Ranije ove godine imao sam užasnu svađu sa svojom ženom i ona nije imala drugog izbora nego napustiti kuću i mislio sam da ju je samo ljutnja natjerala da ode. Nakon nekoliko dana, nisam je mogao kontaktirati niti saznati gdje je. Čekao sam i čekao, ali nikad se nije vratila niti me pozvala. Bio sam ispunjen bolom i grižnjom savjesti zbog onoga što se dogodilo. Pokušao sam sve što sam mogao da je vratim, ali bezuspješno dok nisam kontaktirao DR. ISIKOLA koji me je spasio. Savršeno je obavio svoj posao kako bi nas ponovno spojio, a supruga mi je poslala poruku i mi smo doista obnovili emocionalnu vezu i vratila se kući točno nakon dva dana, baš kao što sam se nadao i vjerovao. DR ISIKOLO je tako stvaran i nikad ne iznevjeri. kontaktiraj ga ako ti treba pomoć. email: isikolosolutionhome@gmail.com ili mu pošaljite poruku putem Vibera ili WhatsAppa: +2348133261196.

  OdgovoriIzbriši
 3. Velike šanse da se vaš muškarac vrati vama i vašoj djeci uz pomoć DR ISIKOLA.
  Ja sam Elena Vidović. Moj muž je ostavio mene i naše dvoje djece na otprilike 10 mjeseci. Prošla sam kroz mnogo boli. Pokušala sam sve kako bih ga natjerala da se vrati meni i djeci, ali ništa nije uspjelo. Bilo je to stvarno stresno razdoblje za mene jer nikad nisam htjela proći kroz slomljeno srce. Rečeno mi je da kontaktiram liječnika za ljubavnu čaroliju da mi pomogne što sam i učinio. Imao sam sreće što sam dobio DR ISIKOLO Kontakt koji mi je mogao pomoći, kontaktirao sam ga i sve mu objasnio i pridržavao se njegovih postupaka i on je učinio ljubavna čarolija koja je vratila mog muža meni i njegovoj djeci u 2 dana. hvala puno DR ISIKOLO. Stvarno cijenim ono što ste učinili za mene. Ovdje je njegov kontakt ako vam je potreban za rješavanje problema u vezi. e-poštom: isikolosolutionhome@gmail.com ili mu pošaljite poruku putem WhatsAppa/Viber na +2348133261196

  OdgovoriIzbriši
 4. Moj bivši i ja prekinuli smo prije 4 mjeseca i već sam bila trudna. Oboje se volimo i to je za mene bio šok i stvarno mi je slomilo srce. Pokušao sam ga nazvati i obje su mu linije bile isključene. Pokušala sam ga dobiti na društvenim mrežama, ali on me izbrisao s njih. Pokušala sam doći do njegovih roditelja i rekli su mi da je njihov sin rekao da me ne voli i da me ne želi vidjeti i da ne znaju što nije u redu. Bio sam jadan u životu pa sam se rasplakao sestri i ispričao joj svoj problem i rekao da zna za jedan moćni čarač koji je pomogao njenoj kolegici. Kontaktirao sam ga mailom i rekao je da će mi pomoći i rekao mi je. Bila sam zapanjena kada je učinio sve što je mogao da riješi probleme i naš odnos je ojačao, a ljubav obnovljena. Sad mi se vratio i sretniji smo zajedno. DR ISIKOLO je zaista transparentan i nevjerojatan u svojim djelima. Samo u slučaju da trebate pomoć, samo budite uvjereni da će vam on iskreno pomoći. Neće vas razočarati, dajem vam 100% garanciju da će vam pomoći, Evo njegovog kontakta: WhatsApp/Viber: +2348133261196 ili mu pošaljite e-poštu na: isikolosolutionhome@gmail.com

  OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Popularni postovi