Brazilski biskup odobrio je molitvu za osobnu pobožnost papi Benediktu XVI


 



Vijesti CNA, 18. siječnja 2023. / 14:15


Biskup Carlos Rossi Keller iz biskupije Frederico Westphalen u brazilskoj državi Rio Grande do Sul odobrio i objavio molitvu za osobnu pobožnost papi Benediktu XVI. koji je preminuo 31. prosinca 2022. u 96. godini života u Rimu.

 

"Kao djeca Crkve moramo moliti i tražiti od Boga njegov vječni počinak na nebu", rekao je prelat dijeleći molitvu na portugalskom na svojoj Facebook stranici. “Ali po svjedočanstvu njegovog velikodušnog predanja Bogu i znajući da su njegove posljednje riječi bile 'Gospodine, volim te', možemo također privatno zamoliti i za njegov zagovor”, objasnio je Rossi.

 

U svom postu, prelat je naglasio da “u skladu s dekretima pape Urbana VIII, izjavljuje da ni na koji način nema namjeru spriječiti prosudbu crkvene vlasti i da ova molitva nema svrhu za javno bogoslužje.”

 

Biskup je također istaknuo da se milosti pripisane zagovoru pape Benedikta XVI. moraju priopćiti Rimskom vikarijatu, pismom napisanim na sljedeću adresu:

 

Njegova Eminencija kardinal vikar za Rimsku biskupiju

Piazza di S. Giovanni in Laterano 6,

 00184 Rim RM, Italija

 

Molitva za osobnu pobožnost:

 

Svemogući vječni Bože, ti koji si u srce svoga sluge pape Benedikta XVI. udahnuo iskrenu želju da te susretne i navijesti, postavši ponizni "suradnik istine" i da se prinese kao sluga, za Krista i za Crkvu, učini da i ja znam ljubiti Crkvu Kristovu i da mogu u svom životu slijediti vječne istine koje ona naviješta. Udostoj se, Gospodine, proslaviti svoga slugu, papu Benedikta XVI., i udijeli mi, po njegovu zagovoru, milost koju te sada molim (spomeni svoju molbu). Amen.

 

Moli se Oče naš, Zdravo Marijo i Slava Ocu


Izvor




Primjedbe

Popularni postovi