utorak, 4. kolovoza 2020.

"Sam papa Benedikt optimističan je da će uskoro povratiti snagu"Intervju s novinarom Peterom Seewaldom koji je u subotu, 1. kolovoza 2020., posjetio papu emeritusa.


kath.net: Papa emeritus ima bolest crvenog vjetra. Moramo li biti zabrinuti?

Seewald: Sam papa Benedikt optimističan je da će uskoro povratiti snagu. Ponizno prihvaća bolest i ne želi izazvati puno pažnje. Sve u svemu, dobro je raspoložen.


kath.net: Bolest crvenog vjetra vrlo često dolazi iz vana. Gdje sumnjate na uzroke?

Seewald: Navodno je napor putovanja u Regensburg povećao virusnu bolest. I nakon svega, umirovljeni Papa već ima 93 godine.

kath.net: Prije nekoliko dana ste uspjeli predati kopiju svoje uvažene biografije Benedikta XVI. papi Benediktu. Kako je reagirao?

Seewald: Bio je vrlo sretan i sretan što je do susreta, koji je morao biti odgođen zbog pandemije korona virusa, konačno došlo.

kath.net: Prema medijskim izvještajima, govorili ste o već pripremljenoj duhovnoj oporuci njemačkog teologa. Što možemo očekivatii?

Seewald: Papa Benedikt sam je govorio o ovoj duhovnoj oporuci u mojoj biografiji. Ovdje postoji tradicija. Pape, poput Ivana Pavla II., Ali i biskupi, više su puta ostavili takvo duhovno ohrabrenje svojim vjernicima. S velikim učiteljem Crkve i vjere poput Benedikta XVI. ova će riječ sigurno imati posebnu težinu.

kath.net: Pomisao da je "Mozart teologije" već odredio gdje bi trebalo biti njegovo posljednje počivalište je razumna ... Što znate o tome?

Seewald: Zapravo je jednako normalno kao amen u crkvi da je 93-godišnji papa emeritus morao znati gdje će mu biti posljednje počivalište. Dirljivo i simbolično je to što će se  nalaziti u kripti svetog Petra, točno tamo gdje je nekada bio sarkofag Ivana Pavla II., s kojim se uvijek osjećao posebno povezanim.
Opaska: Reljef Bogorodice s Djetetom iznad kripte u kojoj je bio pokopan sv. papa Ivan Pavao II napravio je hrvatski renesansni kipar Ivan Dunković (XV stoljeće) iz Vinišća.

3 komentara:

 1. SEZONA POZDRAV SVIH, ZOVEM SE Biserka Šimunić. Ovo je vrlo sretan dan u mom životu zahvaljujući pomoći koju mi ​​je pružio Dr.alaba da mi pomogne da povratim bivšu suprugu svojom čarolijom ljubavi i magije. Bio sam u braku 6 godina i bilo je tako zastrašujuće jer je moja supruga zaista varala i tražila razvod, ali kad sam na internetu naišao na e-mail dr. Alabe o tome kako je pomogao tolikim ljudima da dobiju povratne informacije i pomognu popraviti problem vezu i usrećuju ljude u njihovoj vezi. Objasnio sam svoju situaciju i tada sam zatražio njegovu pomoć, ali na moje najveće iznenađenje, rekao mi je da će mi pomoći u slučaju i da sada slavim jer se moja supruga potpuno promijenila nabolje. Uvijek želi biti sa mnom i ne može ništa učiniti bez moje sadašnjosti. Zaista uživam u svom braku, sjajna proslava. Nastavit ćemo svjedočiti na Internetu jer je Dr.Alaba prava čarolija. POTREBNA POMOĆ? KONTAKT
  -Email- dralaba3000@gmail.com
  možete ga dodati i na Whats-app: +2349071995123
  On je jedini odgovor na vaš problem i čini da se osjećate sretno u svojoj vezi. I to je savršeno u vašoj vezi.
  Želite li da se vaš bivši vrati?
  želite ljubavnu čaroliju za novog ljubavnika?
  Rješavanje problema bez djece?
  Rješavanje financijskih problema?
  Loša erekcija i brza ejakulacija?
  Rješenje za bolest i tjelesne bolesti
  Želite biti unaprijeđeni u svom uredu.
  Rješenje problema razvoda?..........
  Whatsapp ili nazovite +2349071995123 (zanemarite ako vam ne treba pomoć)..,.,

  OdgovoriIzbriši
 2. Pozdrav prijatelji, zovem se Šefik Džaferović. Ja sam iz hrvatske. Ovdje sam da bih prenio dobre vijesti potrebitima. Bila sam depresivna kad me supruga ostavila zbog drugog muškarca, jer sam tražio da prestanem raditi jer sam imao rak i slomio sam se. Oduzela mi je jedinu kćer, pa mi je jedina mogućnost bila umrijeti, pokušao sam je nazvati, ali ona me je ignorirala, poslao sam joj SMS poruke i odjednom mi je odgovorila i rekla da je više ne zovem i ne šaljem, pa jednog dana Ući ću u kontakt sa svojim prijateljem na Facebooku i sve sam mu objasnio, a on mi je rekao da je i ranije imao iste probleme, upoznao me s čarolijom za magiju koja se zvala Doktor ALABA, poslao mi svoj osobni e-mail i kontaktirao sam ga putem [ dralaba3000 @ gmail. com] i brzo mi je odgovorio, objasnio sam mu svoje probleme i rekao mi je da se ne brinem to je učinio za toliko ljudi koji nikada nisu vjerovali u magiju, ali pogriješila sam što sam ga pokušala uvjeriti da baci magiju i izliječi me od raka i nađi mi bolji posao i odjednom mi je poslao lijekove za svoju bolest, uzimala sam ih samo 2 dana i bila sam slobodna. Sutradan nisam mogao vjerovati svojim očima, netko je pokucao na moja vrata i nisam očekivao nikoga taj dan, odjednom sam to plakala moja supruga i nisam to mogla podnijeti, molila sam i zatražila oprost, odmah sam nazvao me moja tvrtka u kojoj sam godinama radio i unaprijeđen sam na mjesto direktora paragonske tvrtke u SAD-u, molim vas pomozite mi zahvaliti dr. Alabi na obnavljanju svega što sam prije izgubio,

  OdgovoriIzbriši
 3. Pozdrav pozdrav svima vama. Zovem se Marija Magdalena, samohrana sam majka 3 djece, želim podijeliti opipljivo svjedocanstvo o tome kako sam od bogobojazne žene, gospode Vladimire Franke, dobila zajam od 50,000 eura pod 3%. Ako vas zanima dobivanje zajma molimo kontaktirajte ga. Uvjeravam vas da je sigurno, hvala. E-adresa: (vladimirafinancijskiinvestitor@yahoo.com)

  OdgovoriIzbriši